Шановні клієнти!

Доводимо Вас до відома, що 1.08 і 2.08 наш магазин не буде працювати в зв'язку з інвентаризацією складу.
Вибачте за тимчасові незручності!

Головна / Новини /

Експлуатація автомобіля восени

Новини

10.09.2015

Експлуатація автомобіля восени

Ну, ось і закінчилися теплі деньки, настала осінь. На вулиці стало холодніше, рано темніє і пізно світає. У цей час змінюються не тільки погодні умови і навколишній пейзаж, а й умови експлуатації автомобіля. Кілька порад, на що варто звернути увагу рядовим автолюбителям восени − далі.  

Користування автомобілем в дощ

1.       Cвітлові прилади

З кожним днем ​​світловий день скорочується на кілька хвилин, тому восени саме час приділити увагу світловим приладам Вашого автомобіля. Перевірте справність лампочок ближнього, дальнього світла і габаритів. Бажано також перевірити і відрегулювати світлові пучки фар, щоб добре бачити дорогу самому і не зліпити інших учасників руху.
Також восени часто бувають тумани і мрячить дрібний дощ. Якщо Ваш автомобіль оснащений протитуманними фарами, перевірте їх справність і налаштування.

2.       Склоочисники і стеклоомиватель

Восени особливе навантаження лягає на склоочисники і стеклоомиватель, оскільки дощі порию не припиняються тижнями. Тому, якщо Ви давно не міняли двірники − зараз саме час. Не варто нагадувати і про те, що в бачку омивача завжди повинен бути запас води або омиваючої рідини.

Склоочистники двірники

3.       Скла

Практично кожен автолюбитель стикається восени з такою проблемою, як запітніння стекол. Причина цього в підвищеній вологості в салоні автомобіля. Джерелами вологи можуть бути:
·         витоку в системі опалення салону;
·         вода на салонних килимках;
·         відсутні заглушки кузова автомобіля, через які вода потрапляє ззовні;
·         брудний або мокрий салонний фільтр.

Перевірте і усуньте причини запотівання скла. Втім, дуже часто скла можуть пітніти навіть через мокрого одягу водія чи пасажирів, а також під час сильної зливи. Для профілактики очистіть скла автомобіля зсередини і обробіть їх спеціальними антизапотівачами.

4.       Салонний фільтр

Восени салонний фільтр автомобіля може досить швидко забиватися опалим листям та іншим сміттям, що може погіршити систему вентиляції та опалення автомобіля. Слідкуйте за його чистотою.

Салонний фільтр