Шановні клієнти!

Доводимо Вас до відома, що 1.08 і 2.08 наш магазин не буде працювати в зв'язку з інвентаризацією складу.
Вибачте за тимчасові незручності!

Головна / Новини /

Вибір гальмівних колодок

Новини

16.07.2015

Вибір гальмівних колодок

Безпека дорожнього руху − це золоте правило, яке повинен пам’ятати кожен водій. Хочеш насолодитися відмінною їздою, безперешкодно дістатися до місця призначення, подарувати чудову подорож друзям та рідним − пам’ятай про справність свого автомобіля, а про гальмівну систему − насамперед!

Тормозні колодки є невід’ємною частиною гальмівної системи, від них залежить, як швидко автомобіль зможе зупинитися та витримати дистанцію гальмівного шляху.
В процесі гальмування тормозні колодки притискаються до диска, який обертається разом із колесом. Якщо фрикційна накладка колодки стирається до кінця, розпочинається тертя пластини колодки із гальмівним диском, в результаті чого на поверхні диска утворюються канавки та тріщини, які набагато знижують ефективність гальмування. В такій ситуації потрібна негайна заміна гальмівних колодок.

Гальмівні колодки автомобіля

Залежно від матеріалу виготовлення розрізняють такі види колодок:

1. Напівметалеві, в складі яких є невелика частка металу, поєднана із неорганічними компонентами. Такі колодки мають високу тепловіддачу, проте швидко зношуються, погіршують свої функції при низьких температурах, а також є шумними при гальмуванні.

2. Металеві − завдяки сталі та міді у їх складі забезпечують покращені показники гальмування та теплообміну. До недоліків цього виду тормозних колодок можна зарахувати значний рівень шуму в процесі експлуатації.

3. Органічні − виготовлені із волокон різних типів, поєднаних зі смолою та гумою. Органічні колодки є м’якими до деталей, створюють мало шуму, проте різко погіршують  гальмування при попаданні вологи, швидко зношуються та в процесі роботи створюють багато пилу.

4. Керамічні, до складу яких входить суміш керамічних волокон та кольорових металів, забезпечують відмінне гальмування, характеризуються високою стійкістю до високих температур та не втрачають своїх властивостей при потраплянні вологи. Гальмівні колодки цього типу є найбільш бережними до гальмівних дисків, мало нагріваються та виділяють незначну кількість пилу. Якщо Ви шукаєте найкраще поєднання гальмівних властивостей, тоді керамічні колодки саме для Вас. Їх вартість є вищою, ніж у металевих, проте прослужать вони Вам набагато довше.

На що звертати увагу при виборі тормозних колодок:

1.Визначтеся з якою ціллю та в яких умовах будуть  використовуватися колодки та які навантаження будуть покладені на гальма − це допоможе вибрати відповідний вид колодок дискового тормоза, який найкраще підійде для Вашого авто.

2.Огляньте зовнішній вигляд гальмівних колодок на наявність/відсутність тріщин, прогинів, сторонніх тіл у їх структурі, зверніть увагу на їх маркування та виробника.

3. Замінюйте тормозні колодки, якщо товщина змінної накладки на колодці є меншою за 4 мм.

4.Запам’ятайте: гальмівні колодки міняються попарно на двох передніх чи задніх колесах − це забезпечить рівномірне гальмування, в жодному разі не замінюйте їх на одному колесі!

Тормозні колодки

В Інтернет-магазині EraParts представлений широкий вибір гальмівних колодок для різних марок автомобілів. У нас Ви можете купити тормозні колодки за найкращими ціновими пропозиціями, а також отримати ґрунтовну консультацію за усіма Вашими запитаннями!

Завжди пам’ятайте про безпеку дорожнього руху: тільки при абсолютно справній гальмівній системі можна швидко реагувати на зміну дорожньої ситуації. Контролюйте стан гальм у Вашому транспортному засобі − вони є найважливішим елементом системи безпеки автомобіля.